Kiknek ajánlott a pénztáros diákmunka?

    Ma már nagyon sok diákmunka közül választhatunk, ilyenek például a pénztáros pozíciók. Ezek is ugyanolyan betanított munkák, mint a legtöbb diákmunka, nem igényelnek szakképzettséget. A pénzkezelés, illetve a felelősségvállalás miatt viszont általában ezek 18 éven felüli hallgatóknak szóló lehetőségek.

    Ez a munkakör nagy odafigyelést igényel, fontos a pontosság és a koncentráció, mert ennek hiányában sajnos akár pénztárhiány is keletkezhet, ami egyik fél számára sem kedvező. A mai világban viszont a fejlett rendszerek már szinte mindent kiszámolnak helyettünk, ami nagy segítségünkre van, így nem kell megijednünk ettől.

    Milyen helyszíneken lehetünk pénztárosok?

    Érdeklődésünk szerint többféle helyszín közül is választhatunk, ahol pénztáros munkát szeretnénk végezni. Nagyon sok áruházlánc foglalkoztat diákmunkásokat, köztük pl. számtalan élelmiszerüzlet, ami a legelterjedtebbnek számít. Az első éles műszakunkat mindig egy oktatás előzi meg, ahol megtanítják nekünk a fontos tudnivalókat, hogy utána már egyedül tudjuk a munkánkat végezni. A feladatok egyszerűek, a termékek vonalkódjának leolvasásával kerül be a pénztárgépbe az értékük, amit a vevő a vásárlás végén kifizet. A legtöbb helyen készpénzzel, bankkártyával és különböző utalványokkal is lehet fizetni, ezekre mindig figyeljünk oda. Ami még fontos lehet, hogy néhány helyen vannak olyan termékek is, amiknek nincs vonalkódjuk, mint pl a pékáruk, így ezeket az egyedi kódokat meg kell tanulnunk és magunk beírnunk a pénztárgépbe. Persze ehhez vihetünk egy kisokost magunkkal, amiről tudunk puskázni..

    Ha valaki más jellegű pénztáros munkára vágyik, választhat még pl. bútor vagy sportáruházban lévő munkák közül is. A feladatok itt is nagyban hasonlítanak bármely más kasszás pozícióra, ami eltérő lehet, az a környezet, a vásárlók köre és a persze a termékek. Aki mondjuk a sportos vonalat kedveli, kiélheti magát a sportszerek között és mindig találkozhat az újdonságokkal, aki pedig a lakberendezés iránt érdeklődik, sok ötletet meríthet egy bútor áruházban.